Bob Bonies - gesigneerde Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989

Bob Bonies - gesigneerde Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 35!
Bob Bonies - gesigneerde Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 35!Bob Bonies - gesigneerde Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 35!Bob Bonies - gesigneerde Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 35!Bob Bonies - gesigneerde Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 35!Bob Bonies - gesigneerde Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 35!Bob Bonies - gesigneerde Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 35!Bob Bonies - gesigneerde Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Bob Bonies (1937)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1989
Techniek Zeefdruk
Drager Papier
Stijl Expressionistisch
Onderwerp Abstract
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 60 x 80 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 250
  • In zijn schilderijen gebruikt Bonies kleur om richting te geven aan de ruimte: verticaal, horizontaal en diagonaal. Hij tracht synergie te bewerkstelligen tussen de driedimensionaliteit of de opbouw van zijn schilderij en de werkelijke ruimte waarin het bestaat. In dit opzicht beschouwt Bonies zichzelf als constructeur van de ruimte. Hij werkt voornamelijk met vierkanten en rechthoeken. Nieuwe schilderijen begint hij in zijn atelier en gaat daarbij volledig traditioneel te werk: linnen op een houten frame.

Bonies volgde zijn opleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst en de Koninklijke Academie van Den Haag, waar hij zich toelegde op beeldhouwen. Hij studeerde interieurvormgeving en design aan de Konstfackskolan in Stockholm. In 1966 had Bonies de ‘First one-person exhibition in het Stedelijk Museum, Amsterdam.’ In hetzelfde jaar nam hij deel aan de internationale tentoonstelling Forms of Colors met werk van Donald Judd, Ellsworth Kelly, Barnett Newmann en Frank Stella. Bonies werkte o.a. samen met choreograaf Hans van Manen, couturier Frans Molenaar en componist Simeon Ten Holt. Hij was directeur van de Vrije Academie Den Haag van 1988 tot 2001 en was medeoprichter van de Bond voor Beeldende Kunst Arbeiders (BBKA) in 1972.


Conditie
ConditieGoed
linksboven lichte vouw - mooie kleuren - losbladig
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 40,00
Europese Unie € 40,00
Wereldwijd € 75,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .