Willem Korteling - De Kruik

Willem Korteling - De Kruik kopen? Bied vanaf 20!
Willem Korteling - De Kruik kopen? Bied vanaf 20!Willem Korteling - De Kruik kopen? Bied vanaf 20!Willem Korteling - De Kruik kopen? Bied vanaf 20!Willem Korteling - De Kruik kopen? Bied vanaf 20!Willem Korteling - De Kruik kopen? Bied vanaf 20!Willem Korteling - De Kruik kopen? Bied vanaf 20!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Willem Korteling (1889-1964)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Gemengde Techniek
Drager Papier
Stijl Klassiek
Onderwerp Stilleven
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 45 x 33.5 cm (h x b)
Incl. lijst 62.5 x 51 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Dit prachtige stilleven van Willem Korteling, uitgevoerd in potlood en houtskool, toont zijn ongeëvenaarde talent om met minimale middelen maximale impact te creëren. In dit werk zien we een eenvoudige kruik, meesterlijk weergegeven met subtiele schakeringen en fijne lijntjes die de vorm en textuur ervan bijna tastbaar maken. Korteling’s beheersing van licht en schaduw brengt het stilleven tot leven, waardoor de kruik lijkt op te rijzen uit de zachte achtergrond.

De grijstinten, zorgvuldig opgebouwd met potlood en houtskool, geven het werk een serene sfeer en een tijdloze kwaliteit. Wat dit stilleven zo bijzonder maakt, is de manier waarop Korteling de kracht van eenvoud laat zien. Zonder afleiding legt hij de focus volledig op het object, waardoor de kijker wordt uitgenodigd om de schoonheid in het alledaagse te ontdekken.

Dit stilleven is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een intieme en meditatieve blik op een alledaags voorwerp, gevangen in het oog van een meester. Een uitzonderlijk kunstwerk dat zowel liefhebbers van tekenkunst als verzamelaars zal aanspreken.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Arnhem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .