Theo l' Herminez - Hooimijt met boerenschuren

Theo  l' Herminez - Hooimijt met boerenschuren kopen? Bied vanaf 95!
Theo  l' Herminez - Hooimijt met boerenschuren kopen? Bied vanaf 95!Theo  l' Herminez - Hooimijt met boerenschuren kopen? Bied vanaf 95!Theo  l' Herminez - Hooimijt met boerenschuren kopen? Bied vanaf 95!Theo  l' Herminez - Hooimijt met boerenschuren kopen? Bied vanaf 95!Theo  l' Herminez - Hooimijt met boerenschuren kopen? Bied vanaf 95!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Theo l' Herminez (1921-1997)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Penseel (Inkt)
Drager Papier
Stijl Impressionistisch
Onderwerp Landschap
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 24 x 31 cm (h x b)
Incl. lijst 41 x 49 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Theo L’Herminez (1921-1997) is een voorloper van de “Tilburgse School”. Hij is vooral bekend geworden door zijn magisch realistische vrouwenfiguren die mede opgenomen zijn in collecties van banken. 

L’Herminez begon zijn carrière als reclameontwerper direct na de oorlog in 1946.  Deze inkttekening komt uit een collectie tekeningen uit de tweede wereldoorlog toen hij op impressionistische wijze tekende en schilderde om enigszins in zijn levensonderhoud te voorzien. 

Hij maakte verzetskunst en schetste hier een visioen van vrede. Als jonge “lerende” kunstenaar in oorlogstijd verlangt hij naar een beeld van continuïteit. Hij schetst een boerderij als plaats van “onafhankelijkheid” en zelfvoorzienend leven in natuurlijkheid.  Is het een zoektocht naar de luwte van een afgelegen plaats waarin vrije levenskunst een natuurlijk gegeven blijft? Hij liet zich inspireren door Vincent van Gogh’s pointilistische (divisionistische) Franse tekenstijl. Een schilderij van oer-Nederlandse pionier Vincent van Gogh (zonder oor) maakt hij in dezelfde periode.  Hier tekent hij met streepjes opdat pas in een beschouwende blik alles tot een geheel aangevuld wordt. 

De schijnbare paradox van uiterlijke vergankelijkheid van boerenschuren en de innerlijke schoonheid van luwte van deze plaats beweegt hem naar binnen. Dit zoals hij later vrouwenfiguren tekent met harde realistische sobere lijnen en tegelijk een kwetsbaar gezicht.

De tijdsgeest richt hem op materieel overleven vanuit geestkracht. Verweven met die pioniersgeest volgde hij na de oorlog een opleiding aan de Academie van Beeldende en Bouwende Kunsten in Tilburg, maar wat betreft stijlontwikkeling is hij zeker autodidact te noemen. Aanvankelijk speelde de kunstenaar achtereenvolgens met het impressionisme en realisme, om pas daarna tot zijn eigen kenmerkende stijl te komen. Die heeft veel weg van het Magisch Realisme en is vooral verwant aan de stijl van Pyke Koch en Carel Willink.  

Conditie
ConditieGoed
De tekening is in prima staat en het papier is niet verkleurd en is onlangs opnieuw ingelijst. De lijst is wat ouder maar niet beschadigd. Het glas is prima maar niet ontspiegeld. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Ommel, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .