Meindert Zaalberg - rode vaas - Verkocht

Meindert Zaalberg - rode vaas kopen? Bied vanaf 30!
Dit item is verkocht Toon item
Glas / Keramiek

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Meindert Zaalberg - rode vaas kopen? Bied vanaf 30!
Meindert Zaalberg - rode vaas kopen? Bied vanaf 30!Meindert Zaalberg - rode vaas kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Meindert Zaalberg (1907-1989)
Type kunstwerk Glas / Keramiek
Jaartal 1965
Stijl Contemporary
Afmetingen 23 x 19 cm (h x b)
Gewicht 1628 gram
Gemerkt Gemerkt/Merksticker
Meindert Zaalberg

Rode vaas
Glanzende glazuur
Hoog: 23 cm
Breed: 19 cm
Opening: 11,5 cm (met rand 13 cm)
Gemerkt: Zaalberg Holland
Ca 1965
1628 gram
Gaaf exemplaar

In 1937 wordt de pottenbakkerij aan Meindert Zaalberg (1907-1989) overgedragen. Meindert's unica zijn simpele subtiel geglazuurde (zuivere harmonie) vormen. Bij zijn 80ste verjaardag in 1987 schreef het Museum het Princessehof: "Harmonie, liefde voor de natuur, achting voor de medemens en een diepgevoelde eerbied voor de Schepper vormen de ziel van het werk van Meindert Zaalberg."
Meindert ging op zoek naar de bronnen van de zuivere vorm en structuur door het bestuderen van museumcollecties waarin met name de oude Chinese en Japanse keramiek hem kon bekoren. Zijn eerste studiereis, naar Londen, maakte hij op zijn achttiende, waarna hij er tot op hoge leeftijd een gewoonte van maakte om overal ter wereld keramische tradities van dichtbij te leren kennen.
In de periode 1955-1965 ontstaat grote vraag voor sereen aardewerk dat de rage van de Ikebana bloemsierkunst kan voeden. Juist Zaalbergs Japans aandoende vazen en kruiken lenen zich uitstekend voor het minimaal schikken van twee takken en een bloem.








Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Vianen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .