Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog)

Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog) kopen? Bied vanaf 475!
Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog) kopen? Bied vanaf 475!Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog) kopen? Bied vanaf 475!Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog) kopen? Bied vanaf 475!Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog) kopen? Bied vanaf 475!Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog) kopen? Bied vanaf 475!Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog) kopen? Bied vanaf 475!Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog) kopen? Bied vanaf 475!Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog) kopen? Bied vanaf 475!Eja Siepman van den Berg - Staande (armen omhoog) kopen? Bied vanaf 475!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Eja Siepman van den Berg (1943)
Type kunstwerk Beeld / Object
Jaartal 2021
Techniek Overig
Stijl Modern
Afmetingen 25 x 7.5 x 7 cm (h x b x d)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 4/5
Eja Siepman van den Berg
reg. no. 120

Staande (armen omhoog)
2020 / 2021
Zwart resin
oplage 4/5
Gieterij: Tenax beeldengieterij, Veghel
Inclusief een handgesigneerd boek, waar het beeldje is afgebeeld op page 247 , reg nr 120


Eja Siepman van den Berg 1943 -
Eja Siepman van den Berg volgde haar opleiding aan de Rijksakademie te Amsterdam (1962-1967). Haar carrière nam meteen al een vlucht toen ze in 1967 de Prix de Rome won. Als beeldhouwer is zij verwant aan het gedachtengoed van Charlotte van Pallandt, destijds een van de weinige vrouwen die zich ferm staande hield in een door mannen gedomineerde beeldhouwwereld. In 1978 was ze de eerste winnaar van de Charlottte van Pallandtprijs, een nationale prijs voor jong talent tot 35 jaar.
Het menselijk lichaam is het startpunt voor haar. En dan gaat ze reduceren. Hoeveel kun je weghalen zonder de menselijkheid van het beeld te verliezen? In dat proces is de kunstenares onverbiddelijk. Steeds meer elementen verdwijnen. Wat overblijft is een heldere symmetrie, golvende rondingen en glanzend brons. Ze heeft een perfecte balans gevonden tussen figuratie en abstractie. Haar beelden zijn in brons en marmer uitgevoerd. In 2017 werd haar klassieke maar toch zo moderne oeuvre bekroond met de prestigieuze Wilhelminaring.
Haar werk is vertegenwoordigd in zowel museale als privé collecties. Op vele plekken in de openbare ruimte zijn haar beelden te bewonderen.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Eindhoven, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .