An Biesiot - Oude olijfbomen ( Israël )

An Biesiot - Oude olijfbomen ( Israël ) kopen? Bied vanaf 10!
An Biesiot - Oude olijfbomen ( Israël ) kopen? Bied vanaf 10!An Biesiot - Oude olijfbomen ( Israël ) kopen? Bied vanaf 10!An Biesiot - Oude olijfbomen ( Israël ) kopen? Bied vanaf 10!An Biesiot - Oude olijfbomen ( Israël ) kopen? Bied vanaf 10!An Biesiot - Oude olijfbomen ( Israël ) kopen? Bied vanaf 10!An Biesiot - Oude olijfbomen ( Israël ) kopen? Bied vanaf 10!An Biesiot - Oude olijfbomen ( Israël ) kopen? Bied vanaf 10!An Biesiot - Oude olijfbomen ( Israël ) kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • An Biesiot (1919-2006)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1975
Techniek Ets
Drager Papier
Stijl Klassiek
Onderwerp Landschap
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 20.5 x 25 cm (h x b)
Incl. lijst 53.5 x 55.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 1
Ontdek het werk van Johanna Apolonia Biesiot, een Haagse kunstenaar die een leven lang haar creativiteit heeft vormgegeven in prachtige landschapsetsen, schilderijen en tekeningen. Als leerling van Johan Windhorst en lid van de Haagse Kunstkring, stond Biesiot bekend om haar oog voor detail en haar vermogen om natuur en landschap in een unieke artistieke taal vast te leggen. Haar passie voor reizen en de natuur komt in elk werk tot leven, van de Griekse eilanden tot de bergen van Israël.

In een interview met de Volkskrant in 1998 omschreef ze haar werk als een vorm van reizen vanuit haar stoel, waarbij ze haar verbeelding de vrije loop liet. Dit specifieke werk uit 1975, een ets met origineel, toont de schoonheid van oude olijfbomen in Kiryat Shmuel, Jeruzalem, in de nabijheid van een oud Byzantijns kerkje. Dit werk weerspiegelt Biesiot's liefde voor het Midden-Oosten en haar vermogen om het bijzondere karakter van de regio vast te leggen in haar gedetailleerde en sfeervolle stijl.

De ets verkeert in uitstekende staat. De originele passe-partout heeft echter tekenen van ouderdom en zou gebaat zijn bij vervanging om het werk volledig tot zijn recht te laten komen in uw kunstcollectie.

Tekst op de achterkant van het aangeboden werk:

Bovenste notitie:

Geschonken door Meneer H.S. Steijff van de kerk 1 Juli 1996

Middelste notitie:

Deze ets met origine is gemaakt door A. Biesiot in 1975. Geschonken door H.S. Steijff aan de kerk in 1996.

Onderste notitie:

Oude olijfbomen getekend in de Kiryat Shmuel, Jeruzalem bij oud Byzantijns kerkje, A. Biesiot 15-7-1975.

Dit werk is niet alleen een weerspiegeling van Biesiot's technische vaardigheid, maar ook van haar emotionele verbondenheid met het landschap en de geschiedenis van Jeruzalem. Voor verzamelaars van Biesiot's werk of liefhebbers van landschapsetsen is dit een unieke kans om een belangrijk stuk uit haar oeuvre te verwerven. Voeg een stukje Haagse kunstgeschiedenis en de ziel van Jeruzalem toe aan uw collectie.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Arnhem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50
Wereldwijd € 38,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

An Biesiot (1919-2006) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (4)

Geplaatst door  MarcJansen
Lid sinds 2024
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (8)
55.5 cm
53.5 cm
25 cm
20.5 cm