An Biesiot - Aap met Jong / De Moeder En Jong

An Biesiot - Aap met Jong / De Moeder En Jong kopen? Bied vanaf 10!
An Biesiot - Aap met Jong / De Moeder En Jong kopen? Bied vanaf 10!An Biesiot - Aap met Jong / De Moeder En Jong kopen? Bied vanaf 10!An Biesiot - Aap met Jong / De Moeder En Jong kopen? Bied vanaf 10!An Biesiot - Aap met Jong / De Moeder En Jong kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • An Biesiot (1919-2006)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Ets
Drager Papier
Stijl Klassiek
Onderwerp Dieren
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 21.5 x 26.5 cm (h x b)
Incl. lijst 34 x 37 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Een mooie, droge naald ets van de gerenommeerde kunstenares An Biesiot, getiteld "Aap met Jong". Deze ets is een prachtig voorbeeld van haar meesterlijke beheersing van de techniek en haar diepgaande liefde voor de natuur.

Johanna Apolonia Biesiot, geboren op 15 juli 1919 in Den Haag, was de dochter van beeldhouwer Pieter Biesiot en stamt uit een oude Leidse familie van beeldhouwers en schrijnwerkers. Ze volgde haar opleiding bij Johan Windhorst en bouwde een internationale carrière op, waarin ze woonde en werkte in onder andere Den Haag, Frankrijk, Italië, Israël, Canada, Zwitserland, en later in het Rosa Spier Huis in Laren, waar ze in 2006 overleed.

Biesiot was lid van de Haagse Kunstkring en werd vooral geprezen om haar etsen van landschappen en dieren. Haar werk weerspiegelt haar diepgewortelde passies, waaronder de Griekse eilanden, bergen en Israël, waar ze veel vrienden had. Zelfs haar liefde voor dieren kwam sterk naar voren in haar kunst, zoals in deze zorgvuldig gedetailleerde ets.

In een interview uit 1998 vertelde Biesiot: "Ik reis op mijn stoel," verwijzend naar hoe ze in haar atelier nog steeds de wereld verkende, ook al was het fysiek niet meer mogelijk. Haar nieuwsgierigheid en liefde voor de natuur bleven haar hele leven inspireren.

De ets is gesigneerd en een unieke kans voor kunstliefhebbers om een authentiek werk van deze bijzondere kunstenares in huis te halen. Naast haar etsen maakte Biesiot ook schilderijen, waaronder een olieverfschilderij van viooltjes, dat in een impressionistische stijl is uitgevoerd. Haar kunstwerken tonen vaak levendige kleuren en een vrije, expressieve penseelstreek, wat haar werk een tijdloze aantrekkingskracht geeft.

Mis deze kans niet om een stukje kunstgeschiedenis in uw collectie te hebben!
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Arnhem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50
Wereldwijd € 38,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

An Biesiot (1919-2006) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (4)

Geplaatst door  MarcJansen
Lid sinds 2024
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (8)
37 cm
34 cm
26.5 cm
21.5 cm