Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam - Vendu

AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Peintures

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!
AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!AcheterFrans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Enchérissez de 1!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Frans de Wit (1901-1981)
Type d'œuvre d'art Peintures
Année 1947
Technique Peinture à l'huile
Support Panneau
Style Classique
Sujet Paysage urbain
Encadré Encadré
Dimensions 26.5 x 21 cm (h x l)
incl. cadre 35.5 x 30 cm (h x l)
Signé Signé à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Impressionistisch schilderijtje van de Montelbaanstoren in Amsterdam van Frans de Wit (1901-1981).

Het leuke van dit schilderijtje is dat de Wit ook de achterkant van het paneel geschilderd heeft, Dit gebeurde in deze tijden wel vaker bij gebrek aan materiaal en om nieuwe dingen uit te proberen.

Frans de Wit werd geboren in Veldhoven op 14 november 1901 en overleed in Sint-Oedenrode op 9 april 1981. Frans de Wit was een Nederlands kunstschilder.

Johannis Franciscus Henricus de Wit was in 1951 mede-oprichter van de schildersgroep Verve, die een nieuw elan in de schilderkunst bracht. Frans de Wit was autodidact. De Wit werkte van 1949 tot 1960 in Den Haag, waar hij lid was van Pulchri Studio, de Haagse Kunstkring, de Posthoorngroep, Fugare en Verve. In 1960 verhuisde hij naar Son en Breugel.

De Wit leefde sinds 1957 samen met de beeldhouwster Jos van Riemsdijk in hun boerderij in Nijnsel.

Werken van De Wit bevinden zich onder meer in het Gemeentemuseum Den Haag.

De Montelbaanstoren is een Amsterdamse toren uit 1516 aan de Oudeschans 2. De naam is ontstaan doordat de Hertog van Alva (Alba) bij deze toren een kasteel wilde bouwen, en dit kasteel de naam Monte Albano wilde geven. De toren ging toen "Monte-Albaens-tooren" heten, dat in de volksmond verbasterde tot Montelbaanstoren. De toren heeft als bijnaam Malle Jaap, omdat de klokken van de toren ooit op onregelmatige tijden spontaan begonnen te spelen.

Het schilderij wordt met een lijst geleverd. De lijst is hier en daar beschadigd, maar deze lijst moet worden beschouwd als een gift waar verder geen rechten aan kunnen worden ontleend.
État
ÉtatRaisonnable
Lijst is op verschillende plaatsen beschadigd.
Expédition
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 5 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 8,70 €
Vers la Belgique 19,50 €
Vers l'Allemagne 19,50 €
Au sein de l'Europe 25,00 €
Vers le monde entier 40,00 €
ExtraEn cas d'un prix d'achat supérieur à € 500,-, vous devrez payer un supplément de € 7,50 (maximum) pour une assurance supplémentaire

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .

Frans de Wit (1901-1981) 

Néerlandais Néerlandais

Mis en vente par  J_Roose1971
Membre depuis 2021
15 lots vendus
Tous les lots (0)
30 cm
35.5 cm
21 cm
26.5 cm