Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam - Sold

Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!
This item has been sold Show item
Painting

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!
Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!Buy Frans de Wit - De Montelbaanstoren In Amsterdam? Bid from 1!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Frans de Wit (1901-1981)
Type of artwork Painting
Year 1947
Technique Oil paint
Support Panel
Style Classical
Subject Cityscape
Framed Framed
Dimensions 26.5 x 21 cm (h x w)
Incl. frame 35.5 x 30 cm (h x w)
Signed Hand signed
Translated with Google Translate. Original text show .
Impressionistisch schilderijtje van de Montelbaanstoren in Amsterdam van Frans de Wit (1901-1981).

Het leuke van dit schilderijtje is dat de Wit ook de achterkant van het paneel geschilderd heeft, Dit gebeurde in deze tijden wel vaker bij gebrek aan materiaal en om nieuwe dingen uit te proberen.

Frans de Wit werd geboren in Veldhoven op 14 november 1901 en overleed in Sint-Oedenrode op 9 april 1981. Frans de Wit was een Nederlands kunstschilder.

Johannis Franciscus Henricus de Wit was in 1951 mede-oprichter van de schildersgroep Verve, die een nieuw elan in de schilderkunst bracht. Frans de Wit was autodidact. De Wit werkte van 1949 tot 1960 in Den Haag, waar hij lid was van Pulchri Studio, de Haagse Kunstkring, de Posthoorngroep, Fugare en Verve. In 1960 verhuisde hij naar Son en Breugel.

De Wit leefde sinds 1957 samen met de beeldhouwster Jos van Riemsdijk in hun boerderij in Nijnsel.

Werken van De Wit bevinden zich onder meer in het Gemeentemuseum Den Haag.

De Montelbaanstoren is een Amsterdamse toren uit 1516 aan de Oudeschans 2. De naam is ontstaan doordat de Hertog van Alva (Alba) bij deze toren een kasteel wilde bouwen, en dit kasteel de naam Monte Albano wilde geven. De toren ging toen "Monte-Albaens-tooren" heten, dat in de volksmond verbasterde tot Montelbaanstoren. De toren heeft als bijnaam Malle Jaap, omdat de klokken van de toren ooit op onregelmatige tijden spontaan begonnen te spelen.

Het schilderij wordt met een lijst geleverd. De lijst is hier en daar beschadigd, maar deze lijst moet worden beschouwd als een gift waar verder geen rechten aan kunnen worden ontleend.
Condition
ConditionReasonable
Lijst is op verschillende plaatsen beschadigd.
Shipment
ShipmentParcel post
PriceUp to 5 kg.
Within The Netherlands €8.70
To Belgium €19.50
To Germany €19.50
Within EU €25.00
Worldwide €40.00
ExtraIn case of a purchase price above € 500.- you will have to pay an additional fee of (maximum) € 7.50 for extra shipping insurance

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information .

Frans de Wit (1901-1981) 

Dutch Dutch

Added by  J_Roose1971
Member since 2021
15 sold items
All items (0)
30 cm
35.5 cm
21 cm
26.5 cm