Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" - Verkauft

Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Malerei

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!
Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!Marinus Heijl - Sfeervol, omstreeks 1880 geschilderd GROOT olieverf "ochtend aan de Vecht" kaufen? Bieten Sie von 20!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Marinus Heijl (1836-1931)
Art des Kunstwerks Malerei
Zeitraum 1945 bis 1999
Technik Ölgemälde
Träger Canvas
Stil Impressionistisch
Thema Landschaft
Gerahmt Gerahmt
Maße 70 x 90 cm (h x b)
inkl. Rahmen 90 x 110 cm (h x b)
Signiert Hand signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .
  • Marinus Heijl (Utrecht, 1835 – Amsterdam, 1931) wordt op 22 maart 1835 geboren in Utrecht. De jonge Marinus is voorbestemd voor het geestelijk leven, maar het lot beslist anders. Wanneer zijn vader overlijdt, vertrekt het gezin in 1851 naar Amsterdam. Marinus krijgt aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten les van de landschapsschilder Hendrik Dirk Kruseman van Elten.
  • In 1862 wordt één van zijn landschappen van de jonge kunstenaar geëxposeerd tijdens de tentoonstelling van Levende Meesters bij Arti et Amicitiae in Amsterdam, waarover het Algemeen Handelsblad schrijft dat het ‘oorspronkelijkheid en een kloeke opvatting’ verraadt. Vijf jaar later worden zijn werken – gemaakt rondom het Gelderse Wolfheze – nogmaals geprezen. Weliswaar als onaf, maar desalniettemin zodanig ‘uitmuntend krachtig’ dat de criticus zich wenst dat de schilder zijn doeken voortaan tot afgeronde schilderijen uitwerkt. Heijl is – op aanraden van Kruseman van Elten – in die jaren veelvuldig te vinden aan de Veluwezoom, die onder leiding van Johannes Bilders en Willem Roelofs uitgroeit tot een hotspot voor schilders op zoek naar een Nederlandse equivalent van Barbizon.
  • Zowel de schilderijen als de tekeningen van Heijl worden steeds gunstig besproken én vallen in de smaak bij het publiek. Begin jaren 1870 vestigt de schilder zich in de Amsterdamse Eerste Helmersstraat, waar hij een atelier aan huis heeft. De jonge Amsterdammer George ‘Geo’ Poggenbeek en Nico Bastert behoren tot zijn eerste leerlingen, met wie hij altijd een innig contact zal blijven onderhouden. In 1875 maken de drie een tocht naar Laag-Soeren, waarbij Heijl hen kennis laat maken met de Veluwezoom. In de daarop volgende jaren is de schilder ook in Zwitserland en het Duitse Harzgebergte onderweg. Behalve schilderijen maakt Heijl vooral veel houtskooltekeningen, die door heel Nederland getoond worden. Bij Arti et Amicitiae is hij inmiddels gepromoveerd tot voorzitter van de tentoonstellingscommissie.
  • In 1905 wordt Marinus Heijl, ter ere van zijn zeventigste verjaardag, een feestmaal aangeboden bij Arti et Amicitiae. Op zijn tachtigste gebeurt dat wederom, waarbij door Carel Dake in De Telegraaf gewag wordt gemaakt van een man die de ‘lenigheid bezit van een lenig man van vijftig, de vrolijkheid van een vrolijk man van dertig en een zich nog steeds ontwikkelend talent.’ Het zijn de jaren dat de schilder steeds vaker de aandacht op zich weet te vestigen. Hoewel hij vooral geroemd wordt om zijn jeugdigheid op immer voortschrijdende leeftijd, wordt ook de kwaliteit van zijn werk in ogenschouw genomen. In het voorjaar van 1924 ontvangt Heijl persoonlijk complimenten van koningin Wilhelmina, wanneer zij op de sociëteit van Art is. ‘Ik wou niet, ik was niet gekleed,’ vertelt de schilder naderhand aan dagblad Het Vaderland: ‘Ik protesteerde, maar mijn protest mocht niet baten […] Amice Simon Maris aan mijn linker en Wolter in mijn rug. Zóó trekkend en duwend gaat het de trappen op naar de tentoonstellingszaal.’ Aldaar treft de schilder de koningin. Wat volgt is een tête-à-tête van zo’n twintig minuten, waarbij zij hem complimenteert met zijn werk. Marinus Heijl overlijdt op 29 januari 1931 op 94-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam. Werk van Heijl is te vinden in de collecties van het Rijksmuseum Amsterdam, het Frans Hals Museum in Haarlem, het Zuiderzee Museum in Enkhuizen en Museum Veluwezoom in Doorwerth.




Zustand
ZustandGut
weinig zichtbare onregelmatigheden. De antieke pronklijst is in goede conditie.
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: Amsterdam, Niederlande
kurierdienstWenn Sie ein Werk nicht selbst abholen können, können Sie einen Kurierdienst mit der Abholung des Werkes beauftragen. Klicken Sie hier für weitere Informationen, wie das funktioniert und sehen Sie sich die Tarife an.
SendenAufgrund seiner Größe oder Zerbrechlichkeit ist es nicht möglich, diesen Artikel per Post zu versenden

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information .

Marinus Heijl (1836-1931) 

Niederländisch Niederländisch

Angeboten durch  Artpointamsterdam
Mitglied seit 2013
4237 verkaufte Lose
Alle Lose (149)
110 cm
90 cm
90 cm
70 cm