Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen - Verkocht

Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!
Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!Wim ter Reehorst - Gezicht op een beekje met kale bomen kopen? Bied vanaf 200!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Wim ter Reehorst (1886)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Pastel/Krijt
Drager Papier
Stijl Impressionistisch
Onderwerp Landschap
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 41.5 x 34.5 cm (h x b)
Incl. lijst 57.5 x 49 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Opvallend is hoe Willem Pieter ter Reehorst (1868-1952) rust en verstilling weet over te brengen in zijn landschap. De kale bomen die net buiten het snijvlak vallen brengen enige spanning en abstrahering met zich mee. Voorts toont de reflectie van diezelfde bomen in het water diens artistieke observerende vermogen. De in Amsterdam geboren Wim ter Reehorst was actief als schilder aquarellist en tekenaar, in de eerste helft van de twintigste eeuw. Gedurende zijn artistieke leven was hij met name werkzaam in en rondom zijn geboortestad, daarna respectievelijk in Heiloo, Nunspeet en Den Haag. Hij was een leerling van de romantische en later realistisch werkende kunstenaar August Allebé (1838-1927). In deze krijt tekening toont ter Reehorst zich een intelligente en vernuftige navolger van de Haagse School.  Het werk is ingelijst binnen een passe-partout achter glas. Het label op de achterzijde wijst op een herkomst van de Haagse Van Deventer's Kunsthandel.
Conditie
ConditieGoed
Het papier en het gebruikte medium verkeren in goede staat.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Wim ter Reehorst (1886) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  deZichtbaereWerelt
Lid sinds 2022
14 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
49 cm
57.5 cm
34.5 cm
41.5 cm