Willem Gerrit van de Hulst - Sfeervol impressionistisch olieverf schilderij "moeder en kind aan het strand" - Verkocht

Willem Gerrit van de Hulst - Sfeervol impressionistisch olieverf schilderij "moeder en kind aan het strand" kopen? Bied vanaf 10!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Willem Gerrit van de Hulst - Sfeervol impressionistisch olieverf schilderij "moeder en kind aan het strand" kopen? Bied vanaf 10!
Willem Gerrit van de Hulst - Sfeervol impressionistisch olieverf schilderij "moeder en kind aan het strand" kopen? Bied vanaf 10!Willem Gerrit van de Hulst - Sfeervol impressionistisch olieverf schilderij "moeder en kind aan het strand" kopen? Bied vanaf 10!Willem Gerrit van de Hulst - Sfeervol impressionistisch olieverf schilderij "moeder en kind aan het strand" kopen? Bied vanaf 10!Willem Gerrit van de Hulst - Sfeervol impressionistisch olieverf schilderij "moeder en kind aan het strand" kopen? Bied vanaf 10!Willem Gerrit van de Hulst - Sfeervol impressionistisch olieverf schilderij "moeder en kind aan het strand" kopen? Bied vanaf 10!Willem Gerrit van de Hulst - Sfeervol impressionistisch olieverf schilderij "moeder en kind aan het strand" kopen? Bied vanaf 10!Willem Gerrit van de Hulst - Sfeervol impressionistisch olieverf schilderij "moeder en kind aan het strand" kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Willem Gerrit van de Hulst (1917-2006)
Type kunstwerk Schilderij
Jaartal 1984
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 50 x 60 cm (h x b)
Incl. lijst 70 x 80 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd


  • Prachtig olieverf op doek schilderij, in 1984 door de Utrechtse kunstschilder, beeldhouwer en ((kinder)boeken illustrator Willem G. van de Hulst impressionistisch en met grove toets geschilderde voorstelling van een vrouw met kind aan het strand. Rechtsonder gesigneerd en gedateerd. Het doek verkeert in goede conditie en dat geldt ook voor de kostbare SaintHill lijst. 

    



Willem Gerrit van de Hulst werd geboren in juni 1917 te Utrecht als oudste zoon van de auteur van protestants-christelijke jeugdliteratuur W.G. van de Hulst sr. Zijn moeder, Jeanette Maan, was lerares frans. Gedurende zijn lagere schooltijd ontwikkelt Willem een passie voor de viool en krijgt hij les aan het conservatorium te Utrecht.
    Maar, hij blijkt over nog 'n talent te beschikken: schilderen en tekenen.
    Zijn broer en zus kiezen respectievelijk astronomie en veeartsenij als studierichting. Een andere broer start een loopbaan bij de marine.
    Willem mag kiezen: conservatorium, waar hij al toegelaten was, of de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten, waar hij eigenlijk niet naar toe kan omdat hij met zijn 16 jaar te jong is. Hij kiest voor de beeldende kunst en na een 'proeve van bekwaamheid' wordt hij bij hoge uitzondering toegelaten en begint voor hem 'n spannende en intensieve trainingstijd in het ambacht.
    Eind 1939 heeft hij zijn opleiding met succes afgerond en koopt hij met geleend geld een binnenvaartschip dat omgebouwd wordt tot woonatelier. De oorlog dreigt. Inmiddels is hij verliefd geworden en trouwt in 1941. Hij probeert de eindjes aan elkaar te knopen met het illustreren van - hoofdzakelijk zijn vaders - kinderboeken. Later komen daar ook andere boeken bij waaronder een prachtig herdenkingsboek over de Nederlandse Kruitfabriek. Tevens maakt hij schooluitgaven voor de uitgeverijen Samsom/Kluwer en Wolters Noordhoff. Schilderen blijft hij altijd - onverstoorbaar - maar in perioden, 'als het qua rust en inspiratie weer zo ver was'. Na de oorlog verlaat zijn vrouw hem en trekt Willem naar Parijs waar hij 2 jaar woont en werkt aan de Académie de la Chaumière, Hier doceert ook Osip Jocelyn Zadkin. Willem zal hem, op zijn verzoek, meerdere malen als docent vervangen…
    Willem is echter een kunstenaar met sterke behoefte aan ruimte, horizonten, luchten en vergezichten en Parijs wordt te benauwd. Ook vindt hij als uitgesproken éénling geen broeders in de artistieke worsteling om het bestaan. Hij gaat terug naar Nederland, koopt weer een schip om op te wonen en trouwt in 1951 met Diet, de vrouw die vijftig jaar zijn leven zal delen. Het jonge paar kan een stuk grond kopen en de eerste van vijf huizen die hij zal ontwerpen en bouwen, wordt betrokken. In de volgende jaren worden er drie kinderen geboren hetgeen hem noopt het gezin in serieus levensonderhoud te voorzien. Hij schrijft en illustreert ’n twintigtal kinderboeken.
In 1973 is zijn werk, dan nog uitsluitend olieverf en aquarel, te zien bij Galerie Harry de Jong in Zeist en bij de City Art Gallery, Oakland, VS. Tevens exposeert hij in Menton en Roque-Brüne, Frankrijk.
Dit publiekelijk optreden, dit 'uit de kast komen' trekt media belangstelling. Kranten-, radio- en televisie-interviews volgen en de verwarring met zijn vader blijkt groot en hardnekkig. In 1983 komt zijn tweede bundel voor volwassenen uit: 'Een kwestie van tijd', vijftien korte verhalen. In ditzelfde jaar maakt hij een start met het achtluik 'De Metro' waar hij drie jaar aan zal werken. 
In 1988 wijdt het Singer Museum te Laren een grote overzichtstentoonstelling aan het werk van Van de Hulst en exposeert hij tevens bij Galerie 2000 te Amsterdam. In hetzelfde jaar verschijnt bij Uitgeverij Kok zijn verhalenbundel ‘Wachten op de kraakwagen'.

Begin 1994 verschijnt het kunstboek ‘Willem G. van de Hulst - schilder, schrijver, beeldhouwer in licht en ruimte’.
In het voorjaar van 1997 wordt in de reportage-serie ‘Document’ de 50 minuten durende televisie-documentaire 'Op zoek naar het licht' over het leven en werk van Willem G. van de Hulst uitgezonden. April 1999 ontvangt Willem de koninklijke onderscheiding van officier in de Orde van de Nederlandse Leeuw.





Conditie
ConditieGoed
zowel het doek als de lijst verkeren in goede conditie. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 35,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Willem Gerrit van de Hulst (1917-2006) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
4058 verkochte items
Alle items van deze verkoper (95)
80 cm
70 cm
60 cm
50 cm