Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide

Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!
Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!Theodorus van Oorschot - Zicht op de heide kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Theodorus van Oorschot (1910-1989)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Stijl Impressionistisch
Onderwerp Landschap
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 30 x 40 cm (h x b)
Incl. lijst 48 x 58 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Theodorus van Oorschot (1910-1989). Zicht op de heide. Olieverf op doek.  Afmeting zonder lijst 30x40 cm. Inclusief lijst 48x58 cm. Het schilderij is in zeer goede staat. De lijst is in goede staat met enkele kleine onopvallende gebruikssporen.

De kunstschilder Theodorus (Dorus) van Oorschot woonde en werkte voornamelijk in Schijndel. Hij was leerling van de academie voor Beeldende Kunsten te Tilburg en van Antoon van Domburg, Charles Bakker en Nico Molenkamp. Van Oorschot schilderde in de stijl van de Haagse School, impressionistisch, coloristisch. Onderwerpen zijn vooral Brabantse landschappen, interieurs, stillevens en bloemen.Van Oorschot heeft diverse navolgers die proberen zijn vlotte manier van schilderen te imiteren. Dorus heeft uiteindelijk zijn ideaal bereikt met groot doorzettingsvermogen. Hij werkte zich op van huis- tot kunstschilder. Zijn werken zijn te vinden in diverse musea: o.a. Museum Kempenland Eindhoven.

Literatuur: Pieter Scheen, P.M.J.Jacobs, "Dorus van Oorschot" Museum Kempenland Eindhoven 1990.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den bosch, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .