Sonja Meijer - Frans landschap met hooistapels

Sonja Meijer - Frans landschap met hooistapels kopen? Bied vanaf 300!
Sonja Meijer - Frans landschap met hooistapels kopen? Bied vanaf 300!Sonja Meijer - Frans landschap met hooistapels kopen? Bied vanaf 300!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Sonja Meijer (1929-1994)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Jaartal 1965
Techniek Pastel/Krijt
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 29 x 62 cm (h x b)
Incl. lijst 56 x 86 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Sonja Meijer was een in Gouda geboren beeldhouwster, die zich op 18-jarige leeftijd in Reeuwijk vestigde. Ze woonde bijna 40 jaar samen met haar levenspartner in een zelf ontworpen en ook zelf gebouwde houten villa aan de John Raedeckersingel in Reeuwijk. Het pad dat van de Raadhuisweg langs haar huis naar de Raedeckersingel loopt is sinds haar dood officieel omgedoopt tot het Sonja Meijerpad.

Sonja Meijer maakte naast sculpturen en beelden ook etsen, tekeningen en ze schreef poëzie. Haar gedichten zijn in diverse verzamelbundels en tijdschriften gepubliceerd.
Meijer kreeg haar opleiding van de beeldhouwers Dirk Bus, Henri van Haaren en Cor Hund. Haar werken zijn vooral te vinden in Gouda, Reeuwijk, Capelle aan den IJssel, Oudewater en Alphen aan den Rijn.

In 1950 maakte zij voor het nieuwe badhuis in Alphen aan den Rijn vier reliëfs, waarover opwinding ontstond vanwege het zogenaamde 'onkuise' karakter. Een van de reliëfs verdween naar de zolder van het gemeentehuis. Later zijn deze reliëfs, in brons gegoten, geplaatst in de buitenmuur van het zwembad 'De Thermen', dat in 2007 is afgebrand.

Boven de ingang van het oude gemeentehuis van Reeuwijk hangt nog steeds het door haar ontworpen “Wapen van Reeuwijk”. Haar werk kent diverse stijlen, maar haar liefde voor dieren is vaak in haar openbare werken terug te zien. (Bron: Wikipedia)

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Boskoop, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .