Shepard Fairey - MAKE ART NOT WAR - Gesigneerd - Verkocht

Shepard Fairey - MAKE ART NOT WAR - Gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Shepard Fairey - MAKE ART NOT WAR - Gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!
Shepard Fairey - MAKE ART NOT WAR - Gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!Shepard Fairey - MAKE ART NOT WAR - Gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!Shepard Fairey - MAKE ART NOT WAR - Gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!Shepard Fairey - MAKE ART NOT WAR - Gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!Shepard Fairey - MAKE ART NOT WAR - Gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!Shepard Fairey - MAKE ART NOT WAR - Gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Shepard Fairey (1970)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 2020
Techniek Litho
Drager Papier
Stijl Street Art
Onderwerp Historisch
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 91 x 61 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage Open editie


Bekende print van Shepard Fairey op speckletone papier: Make Art Not War. De slogan van menig straatartiest en zeer actueel nu.
Kunstenaar: Shepard Fairey
Gesigneerd: Ja r.o.
Afm.: 91 x 61 cm.
In zeer goede staat. Nooit ingelijst.

Shepard Fairey, een van de meest invloedrijke en bekendste straatartiesten , is een sleutelfiguur in de creatie en ontwikkeling van moderne stedelijke kunst. Hij is ontstaan ​​uit de skateboardscene en is begin jaren negentig bekend geworden. Zijn straatcampagnes zijn breed en productief, met enkele die internationale culturele bewegingen op gang brengen. Zoals Banksy opmerkte: "Als Shepard Fairey naar jouw stad komt, raakt elke graffitikunstenaar gespannen... Ik ben er absoluut zeker van dat hij meer bereik [straatkunstinterventies] heeft gehad dan welke graffitikunstenaar in de geschiedenis dan ook ooit heeft gedaan of ooit zal doen. En dat betekent dat hij heeft gewonnen". Fairey's posters, stickers en muurschilderingen zijn een combinatie van parodie, subversie en afwijkende meningen en proberen de grenzen tussen traditionele en commerciële kunst te verstoren, door vragen te stellen over ideeën over openbare ruimte en verwacht gedrag. Hij heeft ook zijn stempel gedrukt als grafisch ontwerper in zowel politieke als commerciële sferen, met zijn werk gebruikt in een aantal zeer opvallende campagnes.
Deze prent, gemaakt tijdens de oorlog in Irak, is een alternatieve zin geïnspireerd op het populaire anti-oorlogsmantra uit de jaren 60, "Make love, not war." In dit geval beweert Fairey dat er behoefte is aan creatieve in plaats van destructieve daden. De Art Nouveau-stijl van de afbeelding is een extra verwijzing naar de invloed van Art Nouveau op hippie- en psychedelische kunst uit de jaren 60, waaronder veel posters over de oorlog in Vietnam.

Omgeven door een bloemenkrans lijkt de vrouwelijke figuur zelfverzekerder en echter dan etherisch. De plaatsing van twee penselen onder haar portret verwijst niet alleen naar een klassiek hulpmiddel voor kunstproductie, maar lijkt ook op speren, wat, wanneer gelezen naast de opdracht om "GEHOORZAAM" die op haar nek verschijnt, de anderszins smakelijke boodschap tegelijkertijd scherper maakt.
36 x 24 inch. Offsetlithografie op crèmekleurig Speckle Tone-papier. Gesigneerd door Shepard Fairey.
24 x 36 inch. Offsetlithografie op dik crèmekleurig Speckle Tone-papier. Gesigneerd door Shepard Fairey. Open editie (niet genummerd)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Shepard Fairey (1970) 

Amerikaans Amerikaans Alle items van deze kunstenaar (5)

Geplaatst door  CGMKunst
Lid sinds 2024
80 verkochte items
Alle items van deze verkoper (46)
61 cm
91 cm