Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund

Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!
Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!Serge Vandercam - 'l 'Homme de Tollund kopen? Bied vanaf 165!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Serge Vandercam (1924-2005)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1989
Techniek Litho
Drager Papier
Stijl Expressionistisch
Onderwerp Abstract
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 46 x 35 cm (h x b)
Incl. lijst 67 x 52 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 21/90

Originele zeldzame litho van de bekende belgische CoBrA kusntenaar Serge Vandercam (1924-2005), gerealiseerd op vélin arches papier van 250 gr
Gedrukt door de meester-drukker Mark Bosselaers op de handdrukpers van de 
Hogere Rijksschool voor Beeldende Kunsten te Anderlecht.

Het aantal drukken bedraagt 100 waarvan nr. 6 tot en met nr. 90 vrij voor verkoop.
Oplage, genummerd in potlood, nummer 21/90

Kunstwerk gesigneerd in potlood door de kunstenaar

Provenance: Collectie BBL (Banque Bruxelles Lambert)
Professioneel ingekaderd door Maison Van Thienen Brussel

DE MAN VAN TOLLUND
In 1962 ontdekt Serge Vandercam in een lokaal museum in de buurt van Silkeborg ‘de Man van Tollund’, een uitzonderlijk goed bewaarde mummie van een man uit het neolithicum, die ongeveer 2.000 jaar voordien geofferd werd en in 1950 werd teruggevonden in een plaatselijk veen.
Serge Vandercam was enorm gefascineerd door deze mummie, die voortaan een wezenlijk onderdeel ging uitmaken van zijn creatieve leefwereld. Dankzij de Man van Tollund verdiept Vandercam zich in de wereld van de figuratieve kunst. In 1963 leidt dit tot een gelijknamige tentoonstelling in de Galerie Delta in Rotterdam. Zijn vriend Hugo Claus schrijft er een lang, episch gedicht voor, dat de tragedie bezingt van een opgeofferde man die voortaan de onlosmakelijke band vormt tussen leven, lijden en dood, om uiteindelijk als een beter mens te worden herboren.

COBRA: Karel Appel, Constant Nieuwenhuys, Corneille, Asger Jorn, Pierre Alechinsky, Christian Dotremont
Conditie
ConditieZeer Goed
Bijzonder werk, in goede staat, geen tekenen van veroudering en/of verkleuring 

VOOR BIEDERS BUITEN BELGIE: 
Aanpassing pick-up punt is bespreekbaar!
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Meise, België
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Serge Vandercam (1924-2005) 

Belgisch BelgischDeens Deens Alle items van deze kunstenaar (5)

Geplaatst door  aanvaarden
Lid sinds 2023
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (3)
52 cm
67 cm
35 cm
46 cm