Pieter Wagemans - omstreeks 1920 - olieverf op doek "Zonnig Leiden met Marekerk" gesigneerd - Verkocht

Pieter Wagemans - omstreeks 1920 - olieverf op doek "Zonnig Leiden met Marekerk" gesigneerd kopen? Bied vanaf 70!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Pieter Wagemans - omstreeks 1920 - olieverf op doek "Zonnig Leiden met Marekerk" gesigneerd kopen? Bied vanaf 70!
Pieter Wagemans - omstreeks 1920 - olieverf op doek "Zonnig Leiden met Marekerk" gesigneerd kopen? Bied vanaf 70!Pieter Wagemans - omstreeks 1920 - olieverf op doek "Zonnig Leiden met Marekerk" gesigneerd kopen? Bied vanaf 70!Pieter Wagemans - omstreeks 1920 - olieverf op doek "Zonnig Leiden met Marekerk" gesigneerd kopen? Bied vanaf 70!Pieter Wagemans - omstreeks 1920 - olieverf op doek "Zonnig Leiden met Marekerk" gesigneerd kopen? Bied vanaf 70!Pieter Wagemans - omstreeks 1920 - olieverf op doek "Zonnig Leiden met Marekerk" gesigneerd kopen? Bied vanaf 70!Pieter Wagemans - omstreeks 1920 - olieverf op doek "Zonnig Leiden met Marekerk" gesigneerd kopen? Bied vanaf 70!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Pieter Wagemans (1879-1955)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Onderwerp Stadsgezicht
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 30 x 40 cm (h x b)
Incl. lijst 46 x 56 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
  • Vroeg 20e eeuws olieverf op doek schilderij ""Zonnig Leiden met Marekerk". Linksonder gesigneerd "p.j.a. Wagemans". Het doek vertoont de nodige craquele en verdient een professionele reiniging. Doekmaat 30x40cm. In nette lijst. Buitenmaten 40x50cm. 


Pieter Johannes Alexander Wagemans (Den Haag, 25 augustus 1879 - Den Haag, 30 augustus 1955) was een Nederlands kunstschilder.
Wagemans was van oorsprong huis- en decoratieschilder. Op een gegeven moment besloot hij ook het palet ter hand te nemen. Hij schilderde vooral veel stadsgezichten en soms havens, hoewel er ook wel landschappen en stillevens van hem bekend zijn. Zijn werkterrein bevond zich in Den Haag, zijn geboorte- en woonstad, waar hij ook diverse versies van zijn meest bekende schilderij vervaardigde de Gevangenpoort. Daarnaast schilderde hij taferelen in onder meer Rotterdam, Amsterdam, Haarlem en Delft (Oostpoort).
Zijn meeste schilderijen zijn van groot formaat. Zijn werk heeft doorgaans een dermate hoge kwaliteit, dat in het verleden zijn schilderijen (de signatuur) wel werden vervalst tot J.C.K. Klinkenberg, een schilder met een grotere statuur en dus prijsstelling. Wagemans wordt in vaktermen ook wel een "colorist in traditioneel-realistische stijl" genoemd. Minder bekend is dat hij ook mozaïek vervaardigde.
Zijn werk wordt nog regelmatig aangeboden op veilingen en in galerieën en daar ook verkocht, bijvoorbeeld in het Venduehuis der notarissen in Den Haag. Wagemans wordt ook beschreven in "De Scheen".






Conditie
ConditieRedelijk
zichtbare craquele en vuil. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 35,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Pieter Wagemans (1879-1955) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
4058 verkochte items
Alle items van deze verkoper (95)
56 cm
46 cm
40 cm
30 cm