Jef van Tuerenhout - (1926-2006)

Jef van Tuerenhout - (1926-2006) kopen? Bied vanaf 190!
Jef van Tuerenhout - (1926-2006) kopen? Bied vanaf 190!Jef van Tuerenhout - (1926-2006) kopen? Bied vanaf 190!Jef van Tuerenhout - (1926-2006) kopen? Bied vanaf 190!Jef van Tuerenhout - (1926-2006) kopen? Bied vanaf 190!Jef van Tuerenhout - (1926-2006) kopen? Bied vanaf 190!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jef van Tuerenhout (1926-2006)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Zeefdruk
Drager Geschept Papier
Stijl Modern
Onderwerp Naakt
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 56 x 75 cm (h x b)
Incl. lijst 65 x 82 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 17/96
Jef van Tuerenhout is een bekende figuur, vooral bekend om zijn bijdragen als kunstenaar en beeldhouwer. Hier is een meer gedetailleerd overzicht van zijn achtergrond en werk:

  • Persoonlijke Achtergrond:


Volledige Naam: Jef van Tuerenhout
Nationaliteit: Belgisch
Levensloop: Jef van Tuerenhout werd geboren in 1926 en overleed in 2006.
Artistieke Carrière:


  • Mediums: Van Tuerenhout was bedreven in verschillende kunstvormen, waaronder beeldhouwen, schilderen en tekenen.

  • Stijl en Invloeden: Zijn werk wordt vaak gekenmerkt door een mix van abstracte en figuratieve elementen, met invloeden van zowel het Europese modernisme als de traditionele Afrikaanse kunst. De combinatie van deze stijlen in zijn werk weerspiegelt zijn brede artistieke visie en zijn vermogen om diverse culturele elementen te integreren.


  • Thema's: Zijn sculpturen verkennen vaak thema's van de menselijke vorm, beweging en emotie, waarbij hij de essentie van de onderwerpen die hij uitbeeldt, weet vast te leggen. Hij stond bekend om zijn vermogen om diepe emotionele en psychologische toestanden over te brengen via zijn kunst.


  • Opmerkelijke WerkenO: Van Tuerenhout creëerde verschillende opmerkelijke openbare sculpturen en kunstwerken die gevierd worden om hun artistieke en culturele betekenis. Zijn werken worden tentoongesteld in verschillende openbare ruimtes en zijn te zien geweest in talrijke tentoonstellingen.


  • Erfenis: De bijdragen van Jef van Tuerenhout aan de kunstwereld hebben een blijvende impact gehad. Zijn unieke stijl en thematische verkenning hebben veel hedendaagse kunstenaars beïnvloed. Zijn werken blijven bestudeerd en bewonderd worden om hun artistieke waarde en culturele betekenis.


  • Erkenning: Gedurende zijn carrière ontving van Tuerenhout talrijke onderscheidingen en erkenning voor zijn bijdragen aan de kunst. Zijn werken maken deel uit van verschillende belangrijke collecties, en hij wordt herinnerd als een belangrijke figuur in de kunstgemeenschap.

Jef van Tuerenhout's vermogen om verschillende artistieke tradities te combineren en zijn scherpe inzicht in de menselijke conditie maken zijn werk uniek in de moderne kunst. Zijn nalatenschap blijft nieuwe generaties kunstenaars inspireren en beïnvloeden.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Tienen, België
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen België € 5,60
Naar Nederland € 15,20
Naar Duitsland € 15,20
Europese Unie € 21,50
Wereldwijd € 46,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Jef van Tuerenhout (1926-2006) 

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  Alexng
Lid sinds 2023
4 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
82 cm
65 cm
75 cm
56 cm