Huub van Baar - Stilleven

Huub van Baar - Stilleven kopen? Bied vanaf 100!
Huub van Baar - Stilleven kopen? Bied vanaf 100!Huub van Baar - Stilleven kopen? Bied vanaf 100!Huub van Baar - Stilleven kopen? Bied vanaf 100!Huub van Baar - Stilleven kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Huub van Baar (1894-1982)
Type kunstwerk Schilderij
Jaartal 1972
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Onderwerp Stilleven
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 45 x 55 cm (h x b)
Incl. lijst 54 x 64 cm (h x b)
Gesigneerd Ongesigneerd

Hubertus Melchior Josephus (Huub) van Baar (1894-1982 - Kunstschilder.

Hubertus Melchior Josephus (Huub) van Baar werd op 24 maart 1894 in Deurne geboren als zoon van Fransciscus Henricus Petrus van Baar en Maria Bernardina van Bon. Vader Frans was een bekende beoefenaar van de schilderkunst. Hij vertrok in 1918 naar Amsterdam. Daar volgende hij de Rijksacademie van beeldende kunsten. Later keerde  hij terug naar Venray. Hij was docent kunstnijverheidsonderwijs.  Hij verhuisde in 1928 naar Eindhoven, waar Huub leraar werd aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool.  Exposeerde met zijn zwagers KeesTimmering en Sebastiaan Bakermans in de bibliotheek van het stadhuis aan de Rechtestraat. Maakte o.a.  muurschilderingen in de Klaaskerk in Venlo en de kapel van Dekkerswald.  Schilderde na zijn pensionering regelmatig met Kees Bol. Huub van Baar schilderde behalve stillevens ook Dommel- en Peellandschappen en vrouwen. Was lid van de Eindhovense Kunstkring.  Huub overleed op 1 december 1982 in Eindhoven.

Dit werk werd als huwelijksgeschenk gegeven aan een neef van Huub.  Tekst op achterzijde.

Bronnen:
Kunststichting Eindhoven, Beeldende kunst uit de agglomeratie Eindhoven, mei 1975.Lexicon Nederlandse Beeldende Kunstenaars 1750-1950.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Bussum, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50
Wereldwijd € 38,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .