Herman Berserik - Feest in België

Herman Berserik - Feest in België kopen? Bied vanaf 2650!
Herman Berserik - Feest in België kopen? Bied vanaf 2650!Herman Berserik - Feest in België kopen? Bied vanaf 2650!Herman Berserik - Feest in België kopen? Bied vanaf 2650!Herman Berserik - Feest in België kopen? Bied vanaf 2650!Herman Berserik - Feest in België kopen? Bied vanaf 2650!Herman Berserik - Feest in België kopen? Bied vanaf 2650!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Herman Berserik (1921-2002)
Type kunstwerk Schilderij
Jaartal 1987
Techniek Tempera
Drager Paneel
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 40 x 25 cm (h x b)
Incl. lijst 46 x 31 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
“Feest in België”, acryl op masoniet, gesigneerd, 1987.

Hoogte 40cm, breedte 25 cm. Inclusief lijst hoogte 46 cm, breedte 31 cm.

Herman Berserik volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Herman (Hermanus) Berserik heeft vele jaren (van 1960 tot 1986) van zijn leven in Rijswijk gewoond. Maar ondanks dat maakte Berserik onmiskenbaar deel uit van de Haagse kunstwereld, onder meer als docent aan de Haagse Academie voor Beeldende Kunst van 1958 tot 1978 en als actief lid van schilderkundig genootschap Pulchri Studio. Bovendien was Herman Berserik werkzaam als illustrator. 

Berserik maakte honderden pocketomslagen voor Salamander en Ooievaar. Hij maakte reizen naar Noord-Afrika, Syrië en Libanon. Hij laat een rijke collectie schilderijen na: Berseriks liefde voor licht en water is te herkennen in zijn werk in de Vorm van schepen, Bruggen, sluizen. Verder schilderde hij Landschappen, Stillevens, wielrenners, poppen, Speelgoed en flessen, zelfportretten en stadsgezichten.


Zijn werk is onder andere te vinden in het Haags Gemeentemuseum, het Museum voor Communicatie (Postmuseum) in Den Haag en de Rijkscollectie.

Het werk kan worden opgehaald in Borne, Overijssel. Ophalen in Den Haag is ook een optie, in overleg. Dit kan uitsluitend op afspraak. 


Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Borne, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .