John van 't Slot - Grande technique mixte (crayon de couleur avec rehauts de blanc) sig "homme et chien".

AcheterJohn van 't Slot - Grote gemengde techniek (kleurpotlood opgehoogd met wit) "man en hond" ges.? Enchérissez de 80!
AcheterJohn van 't Slot - Grote gemengde techniek (kleurpotlood opgehoogd met wit) "man en hond" ges.? Enchérissez de 80!AcheterJohn van 't Slot - Grote gemengde techniek (kleurpotlood opgehoogd met wit) "man en hond" ges.? Enchérissez de 80!AcheterJohn van 't Slot - Grote gemengde techniek (kleurpotlood opgehoogd met wit) "man en hond" ges.? Enchérissez de 80!AcheterJohn van 't Slot - Grote gemengde techniek (kleurpotlood opgehoogd met wit) "man en hond" ges.? Enchérissez de 80!AcheterJohn van 't Slot - Grote gemengde techniek (kleurpotlood opgehoogd met wit) "man en hond" ges.? Enchérissez de 80!AcheterJohn van 't Slot - Grote gemengde techniek (kleurpotlood opgehoogd met wit) "man en hond" ges.? Enchérissez de 80!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • John van 't Slot (1949)
Type d'œuvre d'art Dessins / Aquarelles
Année 1969
Technique Stylo (Encre)
Support Papier
Encadré Non encadré
Dimensions 50 x 65 cm (h x l)
Signé Signé à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
  • John van 't Slot (Rotterdam, 5 september 1949) is een Nederlands kunstschilder.

Biografie
Van 't Slot studeerde van 1965 tot 1970 aan de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam en won in 1977 de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst. Hij behoorde in de jaren tachtig van de vorige eeuw tot de Nieuwe Wilden (neo-expressionisme), met onder anderen René Daniëls. De soms cartooneske en vaak humoristische schilderijen van John van 't Slot vielen vanaf het eind van de jaren zeventig op toen er nieuwe aandacht kwam voor figuratieve schilderkunst. Sindsdien heeft hij veel tentoonstellingen gehad in binnen- en buitenland, waaronder op de Biënnale van Venetië in 1984.
Van 't Slot verklaart de terugkeer in de jaren 1980 van de figuratie in de schilderkunst door te wijzen op de conceptuele schilderkunst die in de periode daarvoor had gedomineerd. Die was "wel erg gortdroog, saai en vervelend" geworden. "Het werd tijd dat daarvoor weer eens iets in de plaats kwam waaraan visueel wat te beleven is."
In de overzichtstentoonstelling Stop Making Sense (2013-2014) van het Dordrechts Museum over Nederlandse schilderkunst uit de jaren 80 werd Van 't Slot gepresenteerd naast onder anderen Philip Akkerman, Marlene Dumas, Peter Klashorst en Rob Scholte.





État
ÉtatBon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Purmerend, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 17,00 €
Vers la Belgique 15,00 €
Vers l'Allemagne 40,00 €
Au sein de l'Europe 40,00 €
Vers le monde entier 75,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .

John van 't Slot (1949) 

Néerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (1)

Mis en vente par  Artpointamsterdam
Membre depuis 2013
1286 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (102)
65 cm
50 cm