Chaque lundi soir, une Vente spéciale autour d'un artiste ou un thème se clôture. Participer en tant que vendeur ? Vous pouvez ! Vous trouvez plus d'informations ici.
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Antonius Nicolaas van Bakel wordt geboren als vierde van tien kinderen in het gezin van Antonius van Bakel (1887-1956) en Johanna Maria van Dijk (1898-1990). Na de kleuterschool bij de zusters van J.M.J. doorloopt hij de lagere school op de Aloysiusschool en gaat vervolgens naar de Mulo in de Pastoor Petersstraat te Eindhoven. Omdat hij geen studieus type is, verlaat hij voortijdig de Mulo en werkt vanaf 1948 mee in de kousenfabriek van zijn vader. In zijn vrije tijd volgt hij de schriftelijke tekencursus van Postma en verdiept zich in kunstboeken. Kunstschilder Hugo Brouwer (1913-1986) stimuleert hem met tekenen door te gaan. Hoewel directeur René Smeets (1905-1976) van de pas gestarte Middelbare Kunstnijverheidsschool hem afraadt de opleiding te volgen, bezoekt hij de avondopleiding in het studiejaar 1952-1953 en heeft Kees Bol en Henk Brokke als docenten.
1953-1958 Opleiding Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag) In 1953 begint hij zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij bij zijn broer Jan die er leraar is, in de kost gaat. Hij krijgt op de academie les van Paul Citroen, Han van Dam, Rein Draijer, Paul Kromjong, Willem Rozendaal, Willem Schrofer, Hans Vogelpoel en Bertram Weihs.
Esso Nederland-prijs Op 5 juli 1958 behaalt hij zijn getuigschrift en krijgt voor zijn afstudeerwerk de Esso Nederland-prijs.
Geeft les Nijverheidsonderwijs N.C.B. Na korte tijd als begeleider handenarbeid bij moeilijk opvoedbare kinderen in Hummelo gewerkt te hebben solliciteert hij in 1960 bij de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond om leraar tekenen bij het landbouwhuishoudonderwijs te worden. Op voorwaarde dat hij zijn bevoegdheid haalt, reist hij per bus iedere week één dag naar Bladel, Valkenswaard, Mill en St. Anthonis. Klaargestoomd door Jan Louwers (1915-1991) behaalt hij op 22 juli 1961 in Den Haag de akte L.O. Tekenen. Omdat het onderwijs hem niet ligt, stapt hij er in 1964 uit.
In de kunstnijverheidssfeer met in linoleum uitgevoerde, religieuze mozaïekpaneeltjes probeert hij wat te verdienen. In 1965 bouwt hij een houten atelier in de tuin van zijn ouderlijke woning aan de Boordseweg in Nuenen. Omdat hij niet tot de contraprestatie toegelaten wordt, neemt hij in 1966 een baan bij de Daf als boorder en sectiebeheerder. In 1967 trouwt hij met de als maatschappelijk werkster in Helmond actieve Liesbeth van der Heijden (Puiflijk 1935) en uit het huwelijk worden twee dochters geboren: Gijsje (1968) en Anke (1969). Mede op aandringen van zijn vrouw neemt hij in 1970 ontslag bij de Daf en wijdt zich geheel aan de kunst, hetgeen mogelijk wordt omdat hij tot de Beeldende Kunstenaars Regeling dan wel wordt toegelaten.
In 1972 wordt hij lid van de Brabantse Kunststichting te Tilburg en wordt gevraagd aan cultureel centrum Het Duvelhok te Tilburg cursussen schilderen en tekenen als later ook workshops te geven. Hieraan blijft hij tot 1993 verbonden, terwijl hij ook aan het creatief centrum De Wielen in Geldrop lessen verzorgt.
Inmiddels is hij van de IJsvogelhof met kerstmis 1975 naar de St. Rochusstraat in Eindhoven verhuisd, waar hij eigenhandig het onderkomen huis met hout van zijn Nuenens atelier opknapt tot woning en atelier. In 1992 scheidt hij van zijn vrouw en woont aanvankelijk in de Koning Arthurlaan en later in de Hudsonlaan, waar hij niet meer de beschikking heeft over een atelier.
De onderwerpen voor zijn schilderijen en tekeningen vindt Antoon in zijn directe omgeving en soms op zijn reizen naar Frankrijk. De veranderingen in de eigentijdse kunst gaan aan hem voorbij, of liever, hij doet er niet aan mee om zichzelf geen geweld aan te doen.
(bron: Kunstbus.nl)
État
État
Très bon
Expédition
Retrait sur place
L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Amsterdam, Les Pays-Bas
service-de-transport
Si vous ne parvenez pas à récupérer une œuvre vous-même, vous pouvez faire appel à un service de messagerie pour récupérer l'œuvre. Cliquez ici pour plus d'informations sur son fonctionnement et consultez les tarifs.
Envoi
En raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.
Garantie
Garantie
En mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères
Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .