Theo Mackaay - Ölgemälde: Darstellung einer nackten Dame - „Aphrodite“

Theo Mackaay - Olieverf: voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite" kaufen? Bieten Sie von 499!
Theo Mackaay - Olieverf: voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite" kaufen? Bieten Sie von 499!Theo Mackaay - Olieverf: voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite" kaufen? Bieten Sie von 499!Theo Mackaay - Olieverf: voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite" kaufen? Bieten Sie von 499!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Theo Mackaay (1950)
Art des Kunstwerks Malerei
Zeitraum 1945 bis 1999
Technik Ölgemälde
Träger Platte
Stil Modern
Thema Nackt
Gerahmt Gerahmt
Maße 77 x 57 cm (h x b)
inkl. Rahmen 103.5 x 93 cm (h x b)
Signiert Hand signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .
Olieverf  van Theo Mackaay. Voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite". Afmetingen incl lijst: H103.5 x b93cm. Afmetingen voorstelling: H77 x b57cm. Het werk is links  onderaan gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden.

Het werk kan  worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruit betaling,  is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden met een kunstkoerier(Swift).


Mackaay groeide op in Utrecht. In 1970 begon hij daar een opleiding tot steenhouwer en legde de basis om zich verder te ontwikkelen tot beeldhouwer. Hij studeerde van 1972 tot 1976 aan de Gerrit Rietveld Academie en van 1977 tot 1979 aan de Rijksakademie van beeldende kunsten te Amsterdam.

Beeldhouwer en kunstschilder

Sinds 1980 werkt hij als zelfstandig kunstenaar, zowel als beeldhouwer als als schilder. Mackaays stijl is te omschrijven als deformerend figuratief, met als inspiratiebronnen onder anderen Pablo Picasso, Marino Marini en Ossip Zadkine. In 1980 ontwierp hij het Gouden Kalf, de trofee die tijdens het Nederlands Filmfestival wordt uitgereikt. Ook de trofee die door de BV Popprijs wordt uitgereikt, is een ontwerp van Mackaay uit 1984. Andere prijzen die door hem zijn ontworpen, zijn de aanmoedigingsprijs voor bedrijven inzake het in dienst houden van chronisch zieken (1996) en een prijs voor de stichting Xena (2002).

In 2005 reisde hij af naar China, waar hij 2,5 jaar zou werken, wat resulteerde in verschillende grote bronsplastieken.

Mackaay exposeert in binnen- en buitenland en had diverse solotentoonstellingen in onder andere Morren Galleries te Amsterdam en Utrecht, het Carlton Hotel in Cannes (2015) en het Amstel Hotel te Amsterdam (2016).

Muzikant

Mackaay is naast beeldend kunstenaar ook muzikant. In de jaren 70 was hij gitarist en zanger in de begeleidingsgroep van Lenny Kuhr. Sinds eind jaren zeventig maakte hij als zanger, gitarist en componist onderdeel uit van de maatschappijkritische Nederlandstalige groep Braak,[1] waarmee hij vier lp's maakte: Demo'sSuite voor een HypochonderHeldenkermis en Ik weet wat je lust. Hij speelde als zanger en gitarist in studiosessies en was te horen in reclamespots. In 2016 kwam zijn album Met de hemel weet je het nooit uit.

Zustand
ZustandSehr gut
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: 's-gravenzande, Niederlande
kurierdienstWenn Sie ein Werk nicht selbst abholen können, können Sie einen Kurierdienst mit der Abholung des Werkes beauftragen. Klicken Sie hier für weitere Informationen, wie das funktioniert und sehen Sie sich die Tarife an.
SendenAufgrund seiner Größe oder Zerbrechlichkeit ist es nicht möglich, diesen Artikel per Post zu versenden

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information .

Theo Mackaay (1950) 

Niederländisch Niederländisch Alle Werke von diesem Künstler (9)

Angeboten durch  KiewitKunst
Mitglied seit 2011
6586 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (658)
93 cm
103.5 cm
57 cm
77 cm