Jan Versnel - 2 foto's - Verkauft

Jan Versnel - 2 foto's kaufen? Bieten Sie von 99!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Fotografie

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Jan Versnel - 2 foto's kaufen? Bieten Sie von 99!
Jan Versnel - 2 foto's kaufen? Bieten Sie von 99!Jan Versnel - 2 foto's kaufen? Bieten Sie von 99!Jan Versnel - 2 foto's kaufen? Bieten Sie von 99!Jan Versnel - 2 foto's kaufen? Bieten Sie von 99!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Jan Versnel (1924-2007)
Art des Kunstwerks Fotografie
Zeitraum 2000 bis heute
Technik Silberdruck (klassisches Foto)
Gerahmt Nicht gerahmt
Maße 20 x 24.5 cm (h x b)
Signiert Nicht signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .
2 Foto's van Jan Versnel.  Afmetingen foto's: H19  x b25cm en h20 x b24.5cm. De foto's zitten op papier geplakt. Zowel op de voor- als achterzijde van het blad zit 1 foto.

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Jan Versnel (Amsterdam, 24 februari 1924 - Durgerdam, 1 juli 2007) was een Nederlands interieur-, product- en architectuurfotograaf.[1] Hij is onder andere bekend geworden door zijn betrokkenheid bij de architectuurstroming het Nieuwe Bouwen.

Biografie
Versnel heeft nooit een specifieke opleiding tot fotograaf gevolgd. Hij ging naar de Grafische School, waar hij werd opgeleid tot lithograaf en ook de eerste lessen in fotografie kreeg. Daarna deed hij de reclameopleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidonderwijs; hier kreeg hij les van de architectuurfotograaf Jaap d'Oliveira. Nadat hij de opleiding had afgerond kwam hij in dienst bij fotograaf Nico Jesse.
In 1947 vestigde Versnel zich als zelfstandig fotograaf en kreeg al snel een opdracht van Gerrit Rietveld. Dankzij de steun van fotografe Eva Besnyö kon hij lid worden van de GKf, een vakorganisatie waar ook meer progressieve fotografen lid van waren.
Gaandeweg specialiseerde hij zich in architectuurfotografie: foto's die hij maakte van een nieuwbouwproject in Rotterdam trokken de aandacht toen ze werden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst waar een aantal bekende architecten aanwezig was. Vanaf 1951 verschenen zijn foto's ook regelmatig in het architectuurtijdschrift Forum. Versnel wordt vooral geassocieerd met de architectuurstroming het nieuwe bouwen. Hij werkte onder andere voor de architecten Marcel Breuer, Aldo van Eyck en Jan Rietveld. Als product- en interieurfotograaf werkte hij met de ontwerpers Kho Liang Ie en Benno Premsela.
Zijn architectuurfoto's worden gekenmerkt door het feit dat er vaak mensen op te zien zijn (dit is niet altijd gebruikelijk bij architectuurfotografie) en dat het hele beeld gevuld is. Typerend zijn ook wolkenluchten aan de bovenkant van het beeld en een opvallend licht-donker-contrast. Hij koos bij voorkeur voor bijzondere standpunten.
Van 1971 tot 1983 doceerde hij aan de Rietveldacademie.



Zustand
ZustandGut
In goede staat
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: 's-gravenzande, Niederlande
SendenPaketpost
Preis> 10 kg oder mehr als 1,00 x 0,50 Meter
Innerhalb von Niederlande 12,95 €
Nach Belgien 21,95 €
Nach Deutschland 21,95 €
In die EU 21,95 €
Weltweit 50,00 €

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information .

Jan Versnel (1924-2007) 

Niederländisch Niederländisch

Angeboten durch  Tokkel
Mitglied seit 2014
1238 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (59)
24.5 cm
20 cm