Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch - Sold

Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!
This item has been sold Show item
Prints (signed)

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!
Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!Buy Cornelis de Kort - Zusters van Orthenpoort Den Bosch? Bid from 25!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Cornelis de Kort (1910-1996)
Type of artwork Prints (signed)
Period 1945 to 1999
Technique Lithograph
Support Paper
Framed Framed
Dimensions 15 x 15 cm (h x w)
Incl. frame 27.5 x 27.5 cm (h x w)
Signed Hand signed
Edition 50
Translated with Google Translate. Original text show .
Cornelis Maria (Neel) de Kort.
=======================
Hoboken ( Antwerpen ) 1910 - 1996 Tilburg.
--------------------------------------------------------------------
Plaats van werkzaamheden in Gilze.
Vooral als graficus bekend.
Beschreven in Scheen ( supplement ).
Cornelis de Kort werd in 1910 in Hoboken (België) geboren. Het gezin De Kort vluchtte in 1914 vanwege de Eerste Wereldoorlog naar Nederland en kwam in een vluchtelingenkamp in Uden terecht. Via allerlei omwegen kwam Neel in Gilze terecht en verhuisde vervolgens naar Rijen.
Neel ontwikkelde zich tot een bekwaam en vooral impressionistisch schilder. Zijn eerste expositie als kunstenaar had hij al op zeventienjarige leeftijd in 1927 in Tilburg. Hij ontwikkelde een bijzondere vaardigheid in het portretteren van personen. Zo heeft hij in opdracht vele schilderijen gemaakt, onder andere van Koningin Juliana en Koningin Beatrix. Ook schilderijen van diverse burgemeesters van Gilze en Rijen zijn van zijn hand. Ze hangen in de portrettengalerij in het gemeentehuis op de bestuursvleugel. Het Staatsieportret van Koningin Beatrix dat sinds de heropening van het gemeentehuis in 1982 in de raadzaal stond (tot 2013), had hij ook geschilderd. Maar liefst vier keer is er in het gemeentehuis een expositie van zijn werken geweest. De Kort kreeg ook opdracht van burgemeester en wethouders om pentekeningen van de vier kerken in de dorpen te maken, om te gebruiken als nieuwjaarskaart. In 1996 overleed Cornelis de Kort.
Condition
ConditionReasonable
klein wit vlekje in paspartout
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Geldrop, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 5 kg.
Within The Netherlands €9.00

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information .

Cornelis de Kort (1910-1996) 

Dutch Dutch

Added by  henrisArtSale
Member since 2015
113 sold items
All items from this seller (10)
27.5 cm
27.5 cm
15 cm
15 cm